Ontstaan

Voor Rob Koster, eigenaar, kok en sommelier is er nooit twijfel over geweest, kok zou hij worden. Toen hij acht jaar oud was, stond hij elke week al met zijn neus bovenop de pannen in Bistro Malle Jan in Leiden. Op twaalfjarige leeftijd startte hij direct met zijn koksopleiding. Daarna bekwaamde hij zich in de praktijk in het koksvak bij Villa Rozenrust in Leidschendam, Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, het Oude Dykhuys in Lisserbroek en (hotel)restaurants in Thailand, Zwitserland en Portugal.

In 2006 startte Rob met een eigen winkel/traiteur en catering aan het Lindenplein in het historische centrum van Noordwijk Binnen. In 2009 groeide Kok & Butler uit haar jasje en werd uitgeweken naar een groter pand met meer ruimte en mogelijkheden. Op 15 juni 2009 opende Kok & Butler catering haar deuren op de huidige locatie in Noordwijkerhout.

De Smederij biedt plaats aan hightech keukenapparatuur en een bar en ontvangstruimte waar workshops, wijnproeverijen en andere evenementen plaatsvinden. Inmiddels werkt Rob met andere chefkoks en een aantal vaste medewerkers.